Julkaisut

Liikenneturvallisuussuunnitelman asukaskysely

Julkaistu 22.2.2024 Muokattu 23.2.2024

Kerro mielipiteesi Lapinlahden liikenneturvallisuuden parantamiseen

Miten Lapinlahden liikenneturvallisuutta pitäisi mielestäsi parantaa? Tulisiko jotain tiettyä risteysaluetta muuttaa? Vastaa kyselyyn ja kerro ehdotuksesi  liikenneturvallisuuden kehittämiseksi.

Ylä-Savon kuudessa kunnassa ja Siilinjärvellä on käynnistetty liikenneturvallisuussuunnitelman laatiminen. Suunnitelman tavoitteena on parantaa alueen liikenneturvallisuutta tunnistamalla keskeisiä parannuskohteita liikenneympäristöstä sekä kehittää alueella tehtävää liikenneturvallisuustyötä, joka käsittää muun muassa liikenneturvallisuuteen liittyviä ihmisten asenteita ja osaamista.

Työn aikana seitsemään kuntaan kootaan ohjelmat liikenneturvallisuuden parantamiseksi tie- ja katuverkolla. Suunnitelma laaditaan Iisalmeen, Kiuruvedelle, Lapinlahdelle, Rautavaaraan, Siilinjärvelle, Sonkajärvelle ja Vieremälle. Työn tilaajina toimivat Pohjois-Savon ELY-keskus ja alueen kunnat. Suunnitelman laatimisesta vastaa rakennetun ympäristön asiantuntijayritys Sitowise Oy. Suunnitelman laatiminen käynnistyi joulukuussa 2023 ja se valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.

Alueen asukkailta ja muilta alueella liikkuvilta toivotaan vastauksia liikenneturvallisuuskyselyyn. Kyselyn tarkoituksena on selvittää liikenneturvallisuuden nykyisiä hyvä ja huonoja puolia sekä kartoittaa liikenneympäristöstä vaarallisiksi koettuja kohtia.

Kyselyyn voi vastata 17.3.2024 saakka osoitteessa https://app.maptionnaire.com/q/49d4ztc4cjg9 .

Jaa sivu: