Muu kulttuuritoimi

Lapinlahti on kulttuuripitäjä, joka kannustaa kuntalaisiaan kulttuuriharrastusten pariin. Kulttuuri kuuluu kaikille ja edistää hyvinvointia.

Palvelu

Muu kulttuuritoimi

Muu kulttuuritoiminta.

Lapinlahti tunnetaan kulttuuri- ja taidepitäjänä erityisesti Halosten taiteilijasuvun ansiosta. Myös tänä päivänä Lapinlahdella arvostetaan kulttuuria hyvin monimuotoisesti. Paikkakunnalla toimii Halosten museosäätiön ylläpitämänä Taidemuseo Eemil. Lapinlahden lukio ja kuvataidelukio on yksi Suomen kuudesta kuvataiteen erikoislukiosta ja kuvataiteita voi opiskella myös Portaanpään opistossa, Lastenkulttuurikeskus Lastussa sekä Kaskikuusen kansalaisopistossa. Lisäksi käsityön taiteen perusopetusta annetaan Savon Taito -käsityökoulussa Käsityökeskuksessa. Museoiden lisäksi kuvataiteista voi nauttia kirjastojen näyttelyissä sekä kirkonkylän läpi kulkevan taidekadun varrella.

Musiikkileirillä on yli 40-vuotiset, kunniakkaat perinteet. Paikkakunnalla toimivat lukuisat kuorot ja orkesterit, joista jokainen musiikista innostunut voi löytää itselleen sopivia musiikkiharrastuksia. Lisäksi tarjolla on musiikkitapahtumia ja konsertteja moneen makuun.

Myös teatteriharrastus on vilkasta: paikkakunnalla toimivat Nuorisoteatteri Norsu, Alapitkän nuorisoseuran kesäteatteri, Korpiteatteri, Ryhmä Sypäkät ry Varpaisjärvellä sekä Heinäahon näytelmäpiiri. Lisäksi tarjolla on vierailevien teattereiden esityksiä.

Kulttuuri on rehevästi ja luontevasti läsnä myös erilaisissa tapahtumissa: Juusto- ja viinijuhlilla, Taidekadun Aikataiassa, Toukotaiassa ja Vasikkasavuilla.

Alueen historiaan voi tutustua Varpaisjärven kotiseutumuseossa ja Hevosajoneuvomuseossa, Lapinlahti-Seuran "Elettiin sitä ennen vanhaan" -näyttelyssä Pappilan kivinavetassa sekä Suomen Asutusmuseossa Alapitkällä. Vanhaa palokalustoa on esillä Palomuseossa vanhalla paloasemalla.

Kulttuuri kuuluu kaiken ikäisille ja niin arkeen kuin juhlaankin. Kulttuurin harrastamisen laaja-alaiset vaikutukset on ymmärretty voimavaraksi, jolla voidaan estää syrjäytymistä, osallistaa, vireyttää ja virkistää, vahvistaa yhteisöllisyyttä, edistää suvaitsevaisuutta, rikkoa raja-aitoja ja luoda monenlaisia kauaskantoisia positiivisia vaikutuksia.

Toimintaohje

Kulttuurikohteiden yhteystiedot löytyvät kunnan ja itse kohteiden kotisivuilta. Tarkempia tietoja kulttuuripalveluista voi kysyä kulttuurikoordinaattorilta.

Maksullisuuden tiedot

Palvelu on ilmainen.