Julkaisut

Helios Nordic Energy suunnittelee Lapinlahden Alapitkälle aurinkovoimalaa

Julkaistu 15.1.2024 Muokattu 22.1.2024

Helios Nordic Energy Oy on suunnittelemassa aurinkovoimalaa Lapinlahden Alapitkän alueelle. Kaavoitettavan alueen alustava ala on noin 170 ha. Suunnittelualueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee Fingrid Oyj:n Alapitkän sähköasema, jonka kautta aurinkovoimaloiden on tarkoitus liittyä kantaverkkoon. Aurinkovoimalan alueiden osalta on tehty vuokrasopimukset maanomistajien kanssa.


Aurinkovoiman käyttö on kasvamassa merkittävästi kestävän kotimaisen energiantuotannon edistämiseksi. Lapinlahden kunta ja Helios Nordic Energy Oy kaavoitusaloitteen tekijänä ovat aloittamassa kaavoitustyön mahdollisen aurinkovoimalan sijoittamiseksi Lapinlahdelle. Osayleiskaavassa osoitetaan muun muassa hankkeen maankäyttötarpeet, joita ovat paneelikenttien ja niihin liittyvien tarvittavien laitteiden alueet, huoltotiet ja sähköasema, jolla hanke liitetään sähköverkkoon. Kaavaa varten laaditaan MRL:n mukaiset selvitykset ja vaikutusten arvioinnit. Helios Nordic Energy sitoutuu vastaamaan osayleiskaavasta ja siihen liittyvien selvitysten laatimisesta aiheutuvista kustannuksista. Vuonna 2019 perustetun Helios Nordic Energy -yrityksen perustajilla on vuosien kokemus energiateollisuudesta. Helios Nordic Energy on yksi Pohjoismaiden johtavista aurinkoenergian kehittäjistä. Yrityksellä on parhaillaan valmistuneen ja rakenteilla olevien hankkeiden lisäksi vireillä yli 100 eri hanketta. Helios Nordic Energy Finland Oy on ruotsalaisen Helios Nordic Energyn tytäryhtiö.

 

”Tämä hanke edustaa vahvaa sitoutumista kestävään energiantuotantoon ja alueen kehitykseen. Aurinkopuiston tavoitteena on tarjota innovatiivinen ratkaisu kotimaisen uusiutuvan energian tuottamiseen, mikä vähentää hiilijalanjälkeä ja luo perustan kestävälle energiantuotannolle. Haluamme jo tässä vaiheessa kiittää Lapinlahden kuntaa ja alueen maanomistajia hyvästä yhteistyöstä”, kertoo hankekehitysjohtaja Markus Ehrström hankkeesta.

 

Kunnanjohtaja Henri Ruotsalainen on innoissaan hankkeesta: ”Lapinlahdella on halu luoda toimintaedellytyksiä elinkeinoelämälle. Uskon aurinkovoimalan voivan tuoda mukanaan uutta työtä ja toimeliaisuutta kuntaan. Myös aurinkovoiman arvo osana kotimaista energiatuotantoa ja huoltovarmuutta on tunnistettu.”


Aurinkovoimalahankkeesta järjestetään medialle avoin tiedotustilaisuus Alapitkän koululla 16.1.2024 klo 14 ja kuntalaisille klo 15–17. Lapinlahden kunnanhallitus käsittelee kaavoitusaloitetta kokouksessaan 22.1.2024.


Lisätietoja antavat:
kunnanjohtaja Henri Ruotsalainen
040 488 3011, henri.ruotsalainen@lapinlahti.fi


tekninen johtaja Rami Linna
040 488 3701, rami.linna@lapinlahti.fi


hankekehitysjohtaja Markus Ehrström
Helios Nordic Energy Finland Oy
0400 428 823, markus.ehrstrom@heliosnordic.com

Jaa sivu: