Lapset ja nuoret

Lapset ja nuoret

Lasten- ja nuortenosastomme kutsuvat seikkailuihin, lukemaan ja viihtymään. Lasten- ja nuortenosastojen kirjatarjonnasta löytyy luettavaa, katseltavaa ja kuunneltavaa aina kuvakirjoista kertomakirjallisuuteen ja sarjakuvista äänikirjoihin.  Kirjastoistamme voi lainata myös konsoli- ja lautapelejä sekä elokuvia. Sekä Lapinlahden pääkirjastossa että Varpaisjärven lähikirjastossa voi pelata PS4-pelikonsolilla.

Voit pyytää kirjaston henkilökuntaa auttamaan kiinnostavan luettavan etsimisessä. Hyviä kirjavinkkejä lapsille ja nuorille löytyy myös luku- ja kirjallisuusdiplomilistoilta. 

Kirjastokäynneillä oppilaat tutustuvat kirjastoon ja oppivat käyttämään sitä oppimisen, tiedonhaun ja lukutaidon tukena. Tarjoamme ryhmille kirjastonkäytön opastusta ja tiedonhaun opetusta sekä kirjavinkkausta.  Lukemisen harjoitteluun voi saada apua myös lukukoiralta.

Mikäli haluat kirjastosta opastusta ryhmällesi, ota yhteyttä hyvissä ajoin! 

Lukudiplomin suorittamisen tarkoituksena on lisätä lukuintoa ja antaa monipuolisia lukukokemuksia ja kirjavinkkejä lapsille ja nuorille. Lukudiplomin suorittamisesta sovitaan oman opettajan kanssa.

Luettavien kirjojen valinnassa auttavat lukudiplomilistat.

Opettaja, haluatko luetuttaa koko luokalla saman kirjan? Rutakko-kirjastoissa on tarjolla lainattavia oheislukemistoja kouluille. Löydät luettelot oheislukemistoista Rutakko-verkkokirjastosta. Kun olet löytänyt sopivan oheislukemiston, ota yhteyttä Lapinlahden kirjaston asiakaspalveluun lapinlahti.kirjasto@lapinlahti.fi.

Toteutamme aineistokuljetusta kouluille ja päiväkodeille yhteistyössä kunnan työllisyyspalvelun kanssa ilmoitettuina ajankohtina. Kysy lisätietoja kirjastosta!

Kirjaston lasten ja nuorten tapahtumista ilmoitetaan Rutakko-verkkokirjastossa sekä kirjaston Facebook- ja Instagram-sivulla. Järjestämme lapsille ja nuorille tapahtumia myös yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. 

Satutunnit

Kirjaston satutunnit toteutetaan säännöllisesti syksyisin ja keväisin niin Lapinlahden pääkirjastolla kuin Varpaisjärven lähikirjastossakin. Satutuntien ohjaajana toimii kirjaston henkilökunta tai vapaaehtoiset satutuntien ohjaajat. Ota yhteyttä kirjastoon, jos olet kiinnostunut satutuntien ohjaamisesta!