Tontin korkeuden näyttö ja rakennuksen sijainnin merkitseminen

Rakennuksen sijainnin merkitseminen ja korkeuden määrittäminen

Palvelu

Tontin korkeuden näyttö ja rakennuksen sijainnin merkitseminen

Mittaustoimi suorittaa rakennuslupamaksuun sisältyvän rakennuspaikan merkinnän asemakaava-alueilla sekä yleiskaavojen taajamissa (Alapitkä ja Nerkoo). Muilla alueilla rakennuspaikan merkinnän ja korkeusaseman määrityksen suorittaa rakennustarkastaja.

Rakennusten merkintä tapahtuu hyväksytyn asemapiirroksen mukaisesti siinä näkyvillä mitoilla. Rakentaja voi tilata rakennuspaikan merkinnän, kun rakennuslupa on myönnetty, rakennusalue raivattu ja pintamaa kuorittu.

Sijaintikatselmus voidaan suorittaa tarvittaessa kun halutaan varmistaa, että rakennuksen sijainti ja korkeusasema ovat hyväksyttyjen piirustusten mukaisia.

Ehdot ja kriteerit

Pyydä korkeuden näyttö rakennusvalvonnasta. Tontin korkeuden näyttö on mittaustoimenpide, jolla rakennuspaikan korkeusasema.

Rakennuksen sijainnin merkitsemisellä osoitetaan rakennuksen suunnitelmien mukainen paikka. Sijaintikatselmuksella todetaan rakennuksen sijainti. Siitä annetaan tarvittaessa lausunto.

Toimintaohje

Rakennuspaikan sijainnin merkintä tilataan rakennuspalvonnan kautta. Toimitusaika tilauksesta työtilanteesta riippuen noin 1–2 viikkoa. Tilaathan merkinnän hyvissä ajoin. Tilaaminen tehdään rakennusvalvonnan palvelusihteeriltä tai rakennustarkastajalta

Maksullisuuden tiedot

Palvelu on maksullinen.