Taidekatu-mobiiliopastus

Taidekatu-mobiiliopastus

Lumoudu Lapinlahdesta!

Ääniopastettu kävelykierros Lapinlahdella

"Hei, lähde mukaani Lapinlahden Taidekadulle! Kerron sinulle kohteiden salaisuudet, kun saavut reittipisteille. Ihmetellään yhdessä, itä ihmeellistä meillä täällä Lapinlahdella onkaan!"

Lapinlahden Taidekatu on Lapinlahden keskustassa kulkeva ainutlaatuinen kaupunkikävelyreitti. Sen varrelta löydät huomattavan määrän mielenkiintoisia taideteoksia. Taidekadulla on mahdollista aistia erilaisten tilojen tunnelmia kun uusia ja vanha sekä historia ja nykypäivä elävät täällä sopusoinnussa. 

Reitin parikymmentä taideteosta ovat mm. Eemil Halosen, Arttu Halosen, Olli Halosen, Eeva Ryynäsen, Kaarlo Haltian, Stefan Lindforsin, Kaarina Kaikkosen ja Olavi Lanun käsialaa. Reitin opastaulut kertovat taiteen lisäksi Lapinlahden historiasta, rakennuksista ja kulttuurista. 

Taidekadulle voi poikea vuodenajasta riippumatta: kesällä katua elävöittävät entisestään musiikkiesitykset ja syyskuussa lapinlahtelainen taiteiden ilta Taidekadun Aikataika. Ohjelmaa on niin sisä- kuin ulkotiloissa. 

Taidekatu alkaa Taidemuseo Eemililtä ja päättyy lähelle valtatie 5:n ylikulkua. Halutessasi voit kuitenkin hypätä reitille mistä kohdasta tahansa tai kiertää reitin kohteet omassa järjestyksessä. 

Oheisen linkin kautta pääset mukaan maksuttomalle ja esteettömälle kävelykierrokselle!

Taidekadun opastukseen tästä

  • Katso kierrokseen kuuluvien kohteiden sisällöt avaamalla kohde listanäkymästä tai kartalta
  • Karttanäkymään pääset klikkaamalla alalaidassa olevaa ”Näytä kartta” -nappia
  • Karttanäkymästä pääset takaisin listanäkymään painamalla alalaidassa olevaa ”Tiedot” -nappia
  • Voit paikantaa oman sijaintisi karttanäkymässä painamalla oikeassa yläkulmassa olevaa paikannus-nappia