Veneilypalvelut ja satama

Veneilypalvelut ja satama

Lapinlahden satama
Satama sijaitsee 2,4 m väylän päässä, jossa on jykevä betoniponttonilaituri. Laiturissa on vettä myös noin 2,5 metriä. Vieraspaikat sijaitsevat laiturin pohjoispuolella merkityillä paikoilla. Satamassa on poijukiinnitys. Satamassa on myös traileriluiska. Satama on jonkin verran avoin pohjois- ja etelätuulille sekä lännenpuoleisille tuulille.

Retkisatama, Vierassatama
ALUE Kuopio-Iisalmi
SATAMANUMERO 5024
KOORDINAATIT 63°21'13.4"N 27°22'23.6"E
MERIKARTTA M267
LÄHESTYMISKARTTA Traficom 193863/00.04.01.10/2020

Ympäristö
Satamaympäristö on tyypillinen kylän ranta mutta varsinainen vierailukohde ja maisemakohde sijaitsee noin 300 m päässä eteläpuolella olevassa Väärninsaaressa, jonne pääsee satamasta siltaa pitkin kävelemällä. Väärninsaaren hyvin hoidettu, avara metsä, etelänpuoleisen rannan kallioineen ja luontopolkuineen on miellyttävää katsottavaa. Saaren rannat länsipuoella ovat hiekkaa ja soveltuvat hyvin uimiseen.

Sataman ja Väärninsaaren palvelut
Palveluina satamasta löytyvät maasähkö, juomavesi, käymälä sekä jätekatos ja infotauluja. Voit varata Väärnin  saaresta seuraavia palveluja:
* wc-/suihkutilat
* kokoustilat pienille ryhmille
* sähkösaunan
* savusaunan
* matkailuauto/ asuntovaunupaikka Matkaparkin tai Campcation kautta

Hintatiedot, varausajat ja varaustilanteen löydät Slotti-varausohjelmasta. Varauksen tehtyäsi lähetämme avainkoodin ja laskun.  
Saunalla on takkahuone, wc, pesutilat ja löylyhuone.  Savusauna on erillinen rakennus rannassa.
Pois lähtiessä varaaja huolehtii, että varaamansa tilat jäävät siistiin kuntoon.
Pikaisissa asioissa tai lisäohjeista, ota yhteyttä yhdistyksen puheenjohtajaa Antero Ylitaloon joko puhelimella 050 3840 482 tai sähköpostin välityksellä: antero.ylitalo56@gmail.com.
Kaupat, ravintolat ym. palvelut löytyvät Lapinlahden keskustasta, jonne on matkaa noin 2,4 km.

Huomioitavaa

Maasto ja tiestö sekä piha-alueet ovat helppokulkuisia ja eri toimintoihin on tehty luiskat liikkumisen helpottamiseksi Paikka on lähes esteetön ja se sopii esteettömään matkailuun mutta pienellä varauksella. Mikäli etsii esteetöntä retkipaikkaa niin Lapinlahden satama ja Väärninsaari on oiva kohde mutta esteettömyys kannattaa varmistaa sataman hoitajalta.
Lapinlahden satama Google Maps kartta