Joukkoliikenne

Joukkoliikenne

Lapinlahti sijaitsee hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella. Lisäksi asukkaita palvelevat oppilaskuljetukset ja asiointiliikenne. 

Oppilaskuljetukset

Kuntalaiset voivat kulkea kyliltä keskustaajamiin oppilaskuljetuksissa. Lapinlahden keskustaajamaan koulukyydeillä pääsee sekä kello kahdeksaksi että kymmeneksi. Varpaisjärven keskustaajamaan koulukyydit saapuvat kello yhdeksäksi. Iltapäivisin paluukyydit lähtevät kello 12, 14 ja 15 Matin ja Liisan koululta sekä lukiolta ja Varpaisjärven koulukeskukselta klo 13 ja 15. Koululaisbusseissa matkustaessaan kuntalainen maksaa matkasta bussilipun hinnan. Varaathan mukaan tasarahan, sillä koululaisbusseissa ei ole vaihtokassaa.

Asiointiliikenne

Koululaisliikennettä täydentää kunnan ylläpitämä asiointiliikenne, mikä on kaikille kuntalaisille avointa joukkoliikennettä. Asiointiliikenteessä on huomioitu erityisesti iäkkäämpien henkilöiden ja liikuntaesteisten tarpeet. Autot liikennöivät kyliltä keskustaajamiin tiettyinä päivinä tilausten mukaan. Asiointiliikenne on tilattava viimeistään edellisenä arkipäivänä. Lapinlahden alueella matka tilataan numerosta 0500 375 475 ja Varpaisjärven alueella numerosta 040 027 2623. Kuntalaisilla on mahdollisuus päästä vähintään kerran viikossa asioimaan lähimpään keskustaajamaan ja kuntalainen maksaa matkasta omavastuuosuuden.

Kunnan joukkoliikennevastaavana toimii hallintojohtaja ja oppilaskuljetuksista vastaa sivistysosaston hallintosihteeri.

Yhteystiedot

Nikulainen, Ullahallintojohtaja
Korhonen, Merjasivistysosaston hallintosihteeri

Lapinlahden Lukio ja Kuvataidelukio
Kunnantalo

Näytä kaikki tiedot